Nieuw: card sorting is nu beschikbaar! Lees meer.

User Sense
UX- en marktonderzoek

Onderzoek uitvoeren? Wij ontzorgen je. 

Aan de slag met het uitvoeren van onderzoek onder (potentiële) klanten? Door het uitvoeren van UX- en marktonderzoek maak je datagedreven beslissingen en voorkom je het sturen op aannames. 

Gratis prijsindicatie aanvragen Contact opnemen
Welk type onderzoek past het best jullie situatie?

In onze office hours geven wij gratis onderzoeksadvies. 

Plan gratis adviesgesprek in
Volledig ontzorgd van begin tot eind

Wij voeren onderzoek uit om jullie vragen te beantwoorden. 

Ruime keuze aan onderzoeksmethoden

Met behulp van verschillende methoden voeren we ruim 20 soorten onderzoek uit.

Snel van inzicht naar optimalisatie

Snel aan de slag met optimalisaties op basis van een actiegericht onderzoeksrapport.

Onze aanpak

Methoden en varianten

Respondenten werven

Resultaten

Kosten en voorbeelden

1 - Krijg gratis advies over de best passende onderzoeksopzet

Geen enkel onderzoek is hetzelfde. In een vrijblijvende kennismaking bespreken we de onderzoeksvragen, waarna we je advies geven over de best passende methoden en respondentenaantallen.

2 - Laat ons het onderzoek voor je uitvoeren

Onze onderzoekers helpen je om UX- of marktonderzoek uit te voeren. Via het platform kun je voortgang monitoren, live meekijken of achteraf de onderzoeksdata bestuderen. 

3 - Na het onderzoeksrapport en de evaluatie kun je gelijk verder

Zo kun je na het onderzoek direct aan de slag met het doorvoeren van verbeteringen. Benieuwd hoe een rapport eruit ziet? Bekijk een voorbeeld onderzoeksrapport

Kies de onderzoeksopzet die het beste past

We voeren verschillende soorten onderzoek uit en maken gebruik van kwantitatieve en kwalitatieve methoden. We helpen je met het kiezen van de best passende opzet.

Ruime keuze aan onderzoeksmethoden

We hebben ruime ervaring met het uitvoeren en gebruik van verschillende onderzoeksmethoden. Op deze pagina tref je een overzicht aan van alle onderzoeksmethoden

 

Meer dan 20 soorten onderzoek

Met behulp van bovenstaande onderzoeksmethoden voeren we verschillende soorten onderzoek uit. Hier tref je een overzicht aan van alle onderzoeken

Welke methode(s) passen het best bij jullie situatie? 

Bespreek het in een vrijblijvend gesprek met een onderzoeker. 

Plan vrijblijvende kennismaking in
Respondenten of testers werven via User Sense

Testers of respondenten kunnen het onderzoek maken of breken. Daarom hebben wij onze eigen testerdatabase opgebouwd. Wij kunnen helpen met het werven van testers binnen jouw B2B of B2C-doelgroep.  

Bestaande klanten uitnodigen

Het is mogelijk om onderzoek onder bestaande klanten uit te voeren. Klanten kunnen deelnemen aan onderzoeken zonder dat zij zich bij ons hoeven in te schrijven of deel uitmaken van onze database.

Geen gedoe door uitgebreide instructies en goede ondersteuning

Wij voorkomen het aantal no-shows en technische problemen door te werken met automatische herinneringen, instructies en lokale ondersteuning. 

Een onafhankelijk onderzoeksrapport

Onze onderzoekers analyseren alle sessies en maken hier uitgebreid aantekeningen van, welke zijn in te zien via het platform. Hierna worden de resultaten gedeeld in een onderzoeksrapport.

Een highlightvideo van vijf tot tien minuten (alleen bij kwalitatief onderzoek)

Van alle sessies worden de meest interessante fragmenten uitgeknipt en samengevoegd tot een highlightvideo van vijf tot tien minuten. Ideaal om te laten zien tijdens een presentatie!

Inzage in alle onderzoeksresultaten

Verkrijg volledige inzage in alle onderzoeksresultaten. Bekijk de data terug en bekijk onze onderzoeksaantekeningen. Data lokaal opslaan? Maak dan gebruik van onze exportfunctionaliteit. 

Prijsindicatie voor UX- en marktonderzoek

De kosten van hangen af van de gekozen methoden en het aantal respondenten. Over het algemeen vallen de kosten voor onderzoek uit tussen de 2000 en 5000 euro. Benieuwd naar de kosten voor jouw onderzoek? Vraag een gratis prijsindicatie aan.

Voorbeeld onderzoeksrapport

Benieuwd hoe de resultaten van een onderzoek worden gerapporteerd? Download dan ons gratis voorbeeldrapport om een indruk te krijgen.

Lees meer over UX- en marktonderzoek

Gebruik onze kennisbank om meer te leren over onderzoek. Download voorbeeld vragenlijsten of en lees meer over de verschillende onderzoeksvarianten. 

Meer weten over het uitvoeren van onderzoek?

Bezoek onze kennisbank.

Naar kennisbank

Klantcases

Hieronder tref je een selectie van onze klantcases aan.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Ja. Wij voldoen aan alle privacywetgeving die op dit moment van kracht zijn, waaronder ook de AVG. De verwerking en opslag van onze data vindt plaats binnen Europa. Specifieke vragen rondom ons beleid? Neem dan contact met ons op.

We hebben een reeks aan kwaliteitsmechanismes ingebouwd om de juiste testers te kunnen werven voor elk onderzoek. Los daarvan, checken wij alle unmoderated user tests. Voer je moderated user tests en interviews en en ging er toch iets niet lekker? Dan kun je dat binnen 24 uur aan ons laten weten.

We maken gebruik van verschillende kanalen, variërend van out-of-home-advertising tot online marketingcampagnes. Zo zorgen we ervoor dat ons panel een goede afspiegeling is van de samenleving. In het buitenland zorgen we ervoor dat we een vertaalde en lokale versie van ons platform aanbieden, zodat we ook daar een representatief panel op kunnen bouwen.

Ja, wij werken met verschillende bulkpakketten. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar 'Credits' om de verschillende pakketten in te zien. Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wij opereren in alle Europese markten. Wij zijn het sterkst vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Onze wervings-en onderzoeksservice is beschikbaar in heel Europa. 

Ja, wij kunnen zorgdragen voor de testervergoedingen. Wij maken alle testervergoedingen over naar de bankrekening van de tester binnen 2 werkdagen.

Ja, het is mogelijk om zelf geworven testers uit te nodigen via het platform.

Absoluut. Alle Europese agencies zijn bij ons welkom. Los van een agency-account, kun je je als agency aansluiten bij het User Sense Agency Network.

Marktonderzoek: een compleet overzicht

Lees meer over de verschillende varianten van UX- en marktonderzoek in onze kennisbank.

Naar artikel